miercuri, 8 iulie 2009

Binefaceri nestiute ale sexului

Fara migrene
In loc sa spui "Nu in seara asta, ma doare capul", ai putea incerca "Acum, draga, tot ma doare capul!". Explicatia e simpla: s-a demonstrat ca activitatea sexuala calmeaza migrenele, explica Randolph W. Evans, profesor de neurologie la Baylor College of Medicine, in Houston.

Pentru a fi fericita
S-a demonstrat si ca sexul te face mai fericita, asa ca, daca activitatea devine una saptamanala, e ca si cum ti s-ar mari salariul de patru ori pe luna.

Mai multa incredere
Odata ce ai fost admirata, adorata si divinizata in pat nu poti iesi din aceasta stare atat de repede. Vei fi increzatare si in afara dormitorului, iar asta e mare lucru pentru ego-ul tau.

Un somn fara probleme
Ce somnifere? Ce oi? Ce conteza cate? Nu vei mai avea nevoie de ele, hormonii eliberati in timpul orgasmului, asemanatori morfinei, iti dau o stare de bine, aducatoare de somn.

Un uter sanatos
Si acest lucru s-a demonstrat de catre cercetatorii de la Yale University School of Medicine, in New Haven, Connecticut, care sustin ca contractiile tin uterul sanatos.

Mai putine raceli
Cuplurile care se implica saptamanal in activitati de dormitor au cu aproximativ 30% mai multa imunoglobulina A, un antidot natural pentru infectii.

Pentru un nas mai bun
In timpul sexului este eliberat si hormonul numit prolactina, care ajuta la formarea unor noi celule in bulbul olfactiv din creier, facand ca mirosul sa fie mai ascutit.

Mai putin stres
Oamenii activi din punct de vedere sexual raspund mai bine la stres decat cei care se abtin, conform Biological Psychology. In conditiile in care sexul calmeaza, chiar si o repriza rapida ajuta la pastrarea calmului.

Pentru o inima mai fericita
Zbenguiala din asternuturi micsoreaza presiunea sangelui, facand ca sansele ca inima sa se imbolnaveasca sa se reduca simtitor, este de parere Daniel Amen, autorul lucrarii Sex on the Brain.

Liste mai scurte cu lucruri de facut
Cu cat ajungi mai des in pat, cu atat mai multe endorfine vor fi produse de trup, iar acestea nu fac decat sa motiveze. Drept urmare, vei simti impulsul de a face ce ti-ai propus odata ce zbenguiala din pat a luat sfarsit, este de parere psihologul american Belisa Vranich.

Pentru o alimentatie mai buna
Sexul te ajuta sa-ti apreciezi mai mult corpul. Privindu-l cu mai multa atentie, iubindu-l, nu vei mai simti impulsul de a duce la gura te miri ce produs de fast-food.

Ciclu menstrual regulat
Nu vei mai avea suprize neplacute tocmai cand ti-e lumea mai draga. Si asta pentru ca sexul regulat (macar o data pe saptamana) duce la un ciclu regulat. Secretul consta in expunerea la feromonii masculini.

Poti ramane insarcinata atunci cand iti doresti
Relatiile intime saptamanale intarzie declinul de estrogen care apare odata cu varsta si, deci, instalarea infertilitatii, explica Winnifred Cutler, de la Athena Institute, in Chester Springs, Pennsylvania.

Pentru un corp mai suplu
Joaca-te cu partenerul timp de 30 de minute si 200 de calorii vor disparea ca prin minune. Pentru rezultate si mai spectaculoase, stai tu deasupra!

Imbunatateste memoria
Sexul chiar e o miscare desteapta. In focul pasiunii, sangele ajunge chiar peste tot, atat corp, cat si creier. Iar orice face ca sangele sa ajunga in creier ajuta la stimularea memoriei, explica Dr. Amen.