miercuri, 8 iulie 2009

Cateva greseli care iti pot distruge relatia



Inca nu l-ai uitat pe fostul!


Nu ar trebui sa te implici intr-o noua relatie daca nu l-ai uitat complet pe fostul iubit. Multe fete se simt tentate sa ii demonstreze celui de care tocmai s-au despartit ca el nu este de neinlocuit. Din cauza aceasta, se aventureaza intr-o relatie cu o persoana pentru care nu simt nimic. Ei bine, in felul acesta nu vei reusi decat sa ranesti pe cineva si nici tu nu te vei simti prea bine dupa. In plus, doar pentru ca ai un alt iubit, nu inseamna automat ca ti-ai uitat fostul partener. In mod involuntar vei face comparatii intre cei doi si s-ar putea sa devii obsedata de fostul. Iar asta nu este bine!

Spui "Te iubesc" prea repede


Tocmai ai cunoscut un tip grozav si parca-parca simti fluturasi in stomac atunci cand este prin preajma. Stii si tu ca este cam devreme dar totusi hotarasti sa ii spui deschis ce simti pentru el. Dupa cea de-a patra intalnire il saruti de noapte buna si ii spui "Te iubesc, esti tot ce mi-am dorit vreodata...". Ei bine, aceasta este cea mai buna metoda de a-l speria. Iubirea inseamna relatie de lunga durata care, la randul ei, inseamna angajament. Este in interesul fiecaruia sa va cunoasteti foarte bine inainte de a face un pas atat de important. Mai bine asteapta sa treaca un timp. Daca mai sunteti impreuna, daca inca va simtit atrasi unul de celalalt si exista "chimie", simte-te libera sa te exprimi.

Gelozia!


Este unul dintre cele mai nesuferite sentimente, nu-i asa? Partea proasta este ca, din cauza ei, se pot intampla lucruri urate! Cei cu un caracter dominant devin manipulativi din cauza geloziei in timp ce persoanele cu o stima de sine joasa se simt nesigure, au impresia ca nu sunt suficient de bune pentru partenerii lor. Cert este ca gelozia este cea mai sigura cale de a distruge o relatie. Cea mai buna metoda de a scapa de ea este sa fii sincera cu iubitul tau si sa discutati deschis despre lucrurile care te deranjeaza.

Infidelitatea!


Este cea mai mare greseala si cea mai sigura cale catre despartire. Este drept, tine de gradul de toleranta al fiecaruia dar, in general, este de neiertat. Daca tu sau partenerul tau vreti sa fiti cu altcineva, cel mai simplu este sa va despartiti si sa isi vada fiecare de viata lui.

Uiti sa traiesti in prezent


Daca te concentrezi mereu asupra lucrurilor care s-au intamplat sau se vor intampla, viata ta va intra pe pilot automat. Inclusiv in plan personal! Si uite asa apare celebra rutina care duce la uzura relatiei. Evit-o cu orice pret. Bucura-te de orice clipa si incearca mereu lucruri noi si amuzante. Un pic de aventura iti va condimenta relatia.

Ii critici prietenii


Poate amicii lui nu sunt tocmai pe placul tau. Totusi, nu ii faci nici un bine daca ii barfesti si le subliniezi doar defectele. Ei au existat in viata lui inca inainte de a te cunoaste pe tine si nu este o idee buna sa il pui sa aleaga. Iubirea este importanta dar si prietenii sunt!

Incerci sa il schimbi


A fi acceptati asa cum suntem este unul dintre aspectele cele mai placute ale unei relatii. Incercarea de a-l schimba este enervanta si o sa va raneasca pe amandoi. Iubitul tau poate deveni mai retinut fata de tine. In plus, nu cred ca vrei un partener lipsit de coloana vertebrala, care sa faca doar ce ii spui tu si sa fie lipsit de opinii proprii.

Dai vina pe el pentru orice

Ai avut vreodata un iubit care te invinuia doar pe tine? Pentru tot ce se intampla? Nu isi asuma niciodata responsabilitatea pentru propriile actiuni si se plangea din orice? Cum te facea sa te simti? Probabil iritata. Daca iti supui iubitul unei astfel de presiuni vei reusi doar sa-l pui pe fuga.

Nu mai simti nimic pentru el

Este o greseala destul de frecventa. La un moment dat nu mai simti nimic pentru el. Pur si simplu, atractia de la inceput a disparut. Daca s-a intamplat aceasta, nu ezita sa ii spui si lui cat mai repede. Timpul nu va face decat sa inrautateasca lucrurile. Sentimentele lui pot deveni tot mai puternice iar despartirea va fi mult mai dureroasa. Evident, aceasta lista nu cuprinde toate problemele care pot cauza o despartire. De asemenea, nu este obligatoriu ca toate sa se regaseasca in relatia ta. Totusi, nu strica sa stii ce sa eviti!