miercuri, 8 iulie 2009

Lucruri neindicate cand te certi cu partenerul

Va iubiti, nu concepeti sa traiti unul fara celalalt, dar aveti si momente cand intre voi sar scantei. Pe masura ce o relatie avanseaza, ies la iveala nu numai partile bune, ci si defectele partenerului de viata. Ceea ce pentru unul e banal si firesc, pentru celalalt poate insemna sfarsitul lumii. In astfel de momente, e greu sa-ti cenzurezi comportamentul. Totusi, fa un efort si incearca sa nu recurgi la aceste manifestari:

Nu deveniti violenti

Iti vine sa tipi, sa spargi obiectele din jur si sa-l lovesti cu ce-ti cade in mana? N-o face, atata timp cat greseala lui nu este una care sa duca la despartire. Nu vei face decat sa-ti dovedesti lipsa de maturitate si incapacitatea de a rezolva conflicte in mod rational. Agresivitatea verbala este si ea de evitat. Jignirile si vorbele grele nu fac decat sa alimenteze conflictul.

Nu devia de la subiect

Se intampla uneori ca, pornind de la o cearta, sa-ti amintesti conflicte vechi nerezolvate. Nu incepe cu reprosuri care nu au legatura cu cearta initiala. Vei amplifica starea de tensiune dintre voi si vei obtine de la el/ea o reactie ostila. Nu divagati de la problema care a declansat cearta; restul pot fi rezolvate cu alta ocazie, cand sunteti amandoi mai calmi.