miercuri, 8 iulie 2009

Orgasmul feminin vs. orgasmul masculin

Orgasmul la femei

MANIFESTARI FIZICE.

In timpul orgasmului, clitorisul se retrage, vaginul, perineul si uterul se contracteaza sacadat, iar sanii se intaresc. Totodata, ritmul inimii accelereaza si vasele de sange se dilata. Intreg corpul femeii este excitat in timpul orgasmului, deoarece el declanseaza secretia de endorfina, "hormonul fericirii", care creeaza in organism o senzatie de bine inegalabila.

CUM ATING FEMEILE ORGASMUL?

In general, orgasmul la femei este declansat de stimularea organelor sexuale, prin mangaieri preludice, cunilingus, masturbare si penetrare. Dar calea cea mai sigura catre orgasm ramane cunoasterea propriului corp. Femeile sunt inzestrate cu o multime de puncte sensibile care sunt capabile sa le provoace placere suprema. Trebuie doar ca fiecare femeie sa-si descopere zonele erogene, exploatandu-si corpul de una singura sau impreuna cu iubitul.

Tipuri de orgasm

ORGASMUL CLITORIDIAN:

aproape toate femeile il pot atinge. 95% il pot experimenta prin masturbare, dar numai 45% daca altcineva le stimuleaza clitorisul. Usor de atins si extrem de excitabil, clitorisul n-are nevoie de prea multe tehnici speciale pentru a provoca placere maxima femeii.

ORGASMUL VAGINAL:

experimentat de numai 30% dintre femei, se declanseaza numai atunci cand e stimulat punctul lui Gräfenberg, acel faimos punct G, situat la aproximativ 4 cm de la intrarea in vagin. Este o mica umflatura care creste pe masura ce e stimulata. Fiind situat langa vezica, nu e exclus sa simti nevoia de a merge la toaleta dupa ce ai un orgasm vaginal. Desi foarte putine femei ating acest tip de orgasm, punctul G exista in corpul fiecarei femei - trebuie doar descoperit. Pozitiile care favorizeaza stimularea lui sunt pozitia misionarului - cand femeia isi urca picioarele pe umerii barbatului, si pozitia capra - femeia sta "in patru labe" si barbatul o penetreaza pe la spate.

Orgasmul la barbati

Desi despre femei se spune ca simuleaza orgasmul, exista si barbati care se prefac atunci cand fac sex. In general, dovada orgasmului masculin este ejacularea, dar exista si cazuri cand ejacularea se produce fara ca barbatul sa resimta placere (29% dintre barbati).

MANIFESTARI FIZICE. Prin stimulare sexuala, influxul nervos dirijat catre organele genitale produce contractii la nivelul prostatei, a canalelor care transporta sperma, a muschilor bazinului si a bazei penisului. Totodata, ritmul cardiac si respirator se intensifica si tensiunea arteriala creste. Placerea intensa, orgasmul, dureaza la barbati doar cateva secunde, atat cat sperma este evacuata din penis.

CUM AJUNG BARBATII LA ORGASM?

Masturbarea este calea cea mai simpla, dar sexul cu altcineva produce o excitare mai puternica, deci placerea resimtita este mult mai intensa. In cazul orgasmelor succesive, al doilea sau al treilea orgasm pot sa produca barbatilor o placere mai mare decat primul orgasm.

DIFICULTATI IN A AVEA ORGASM.

Pentru barbati, orgasmul e unul si bun. Nu au neaparata nevoie de stimularea mai multor zone, nu trebuie sa-si descopere punctul G (desi au si ei cateva puncte ale placerii - frenul, perineul si prostata), nu au nevoie de prea mult preludiu. Daca au probleme in a atinge orgasmul, cauzele sunt de natura fiziologica - varsta, boli - sau psihologica - depresie, anxietate, furie, plictiseala, lipsa increderii de sine. Alcoolul, antidepresivele, lipsa dorintei si a excitarii au si ele efecte negative asupra abilitatii de a avea orgasm.