miercuri, 8 iulie 2009

Mituri despre orgasm

Toate femeile sunt multiorgasmice - FALS

Unii sexologi sustin ca barbatul este mono-orgasmisc, in timp ce femeia, fericita de ea, este multi-orgasmica de la Mama Natura - adica poate sa aiba mai multe orgasme, unul dupa altul, in cadrul aceleiasi partide de sex, fara a face pauza! In statistici, abia 10% dintre femei confirma ca au orgasm multiplu. Poate ca doar unele femei au capacitatea asta; poate ca toate o avem, dar n-o descoperim. Nu se stie cu siguranta. Cert e ca nu trebuie in niciun caz sa traiesti cu impresia ca nu esti femeie adevarata daca nu esti multi-orgasmica. Pentru ca 90% dintre femei nu sunt asa!

Stimularea punctului G duce automat la orgasm - FALS

Degeaba te chinuiesti sa-ti descoperi punctul G, asta nu-ti garanteaza drum liber si carare batuta catre orgasm. Doar 10% dintre femei ajung sa experimenteze orgasmul prin stimularea punctului G; restul de 90%, nu cunosc acest tip de placere. Explicatia consta in faptul ca punctul G nu e nici pe departe la fel de sensibil ca si clitorisul, acel buton care exista in corpul femeii cu scopul exclusiv de a produce placere.

In cazul punctului G, mangaierile tandre nu sunt eficiente. Doar apasarile repetate pot declansa o placere sexuala care se poate finaliza in orgasm. Oricum, nu te impacienta daca nu ti-ai descoperit punctul G sau nu reusesti sa ai orgasm stimulandu-l. Pentru multe femei, stimularea punctului G este dureroasa, incomoda, neplacuta, deoarece creeaza senzatia de urinare.